Použití: liaporbeton – lehký keramický beton

Použití: liaporbeton – lehký keramický beton
19.3.2018

Potřebujete pevný a trvanlivý beton, ale zároveň hledáte materiál, který bude mít nižší objemovou hmotnost? Právě tyto vlastnosti, doplněné o výborné tepelně izolační schopnosti, nabízí lehký keramický beton, známý dříve pod pojmem keramzitbeton a nyní pod označením liaporbeton. Jedná se o typ betonu, který má oproti klasickému složení celou řadu výhod a ve stavebnictví široké uplatnění.

Výhody lehkého keramického betonu

Tepelně izolační beton z keramického kameniva Liapor (keramzit) přináší do stavebnictví nové možnosti pro novostavby i rekonstrukce. Využíváme ho v EKO BET Plaňany pro výrobu tvárnic, překladů, schodišť i betonových směsí, které jsou u zákazníků velmi oblíbené.

Chci vidět celou nabídku

Proč ho využít?

  • Oproti běžnému betonu má třetinovou objemovou hmotnost
  • Výborné tepelně izolační vlastnosti
  • Pevnost a trvanlivost je stejná jako u běžných betonů
  • Snadná opracovatelnost
  • Žáruvzdornost i mrazuvzdornost
  • Pochozí již za 24 hodin, celková doba zrání 5 - 7 dní

  • Není potřeba vytvářet dilatační spáry - liaporbeton nepraská
  • Materiál se velmi dobře pojí s podkladovou vrstvou
  • Využití v interiéru i exteriéru, vhodné pro novostavby i rekonstrukce
  • Liapor Mix lze kombinovat s podlahovým topením
  • Ideální řešení pro rekonstrukci dřevěných stropů
  • Keramický beton lze využít jako výplň kleneb či inženýrských sítí

7 kroků, jak použít lehký beton Liapor

Práce s lehkým betonem Liapor je snadná. Materiál je oblíbený jak u profesionálních zedníků a stavařů, tak u šikovných kutilů, kteří se do stavby pouštějí svépomocí. Přikládáme návod, který využijete například při rekonstrukci podlahy.

1)Původní podklad očistěte a navlhčete. U poškozeného podkladu doporučujeme před aplikací lehkého betonu použít penetraci.
2) Směs Liapor Mix mícháme podle návodu na velmi pomalé otáčky 2–3 minuty. V případě zájmu vám na staveniště již namíchaný lehký beton dovezeme.
3) Pro pokládku liaporbetonu budete potřebovat standardní stahovací lať a běžné zednické hladítko. Směs lijeme na podklad a upravujeme do požadované výšky.
4) Min. výška lehkého betonu není stanovena, doporučujeme však položit 5 cm a více.
5) Namíchaná směs je připravená k okamžitému použití, je rychleschnoucí.
6) Již druhý den je povrch pochozí a proces zrání trvá s ohledem na okolní podmínky přibližně týden.
7) Před položením finální podlahové krytiny doporučujeme použít např. samonivelační stěrku, anhydrid či jiný vyrovnávací materiál na bázi cementu.

Proč mít keramický beton z EKO BET Plaňany?

EKO BET Plaňany je mnohaletým partnerem společnosti Liapor Liaz Vintířov, který je českým výrobcem stejnojmenného materiálu, jenž se používá právě pro výrobu liaporbetonu. Díky úzké spolupráci vám nabízíme nejen přímý prodej a odborné poradenství, ale zároveň i výhodné ceny. Neváhejte nás poptat, ať máte pro váš projekt porovnání, a my pro vás připravíme nezávaznou cenovou nabídku.

 

4