Ekologický zimní posyp Liapor

Ekologický zimní posyp Liapor
22.1.2018

Sněhová nadílka nepřináší jen krásnou atmosféru a ideální podmínky pro zimní sporty, ale také velká rizika pro chodce a řidiče. Přestože listopad a prosinec bývá v posledních letech bez sněhu, zpravidla v lednu a v únoru ukazuje zima svoji sílu a je především na správcích komunikací, aby si včas zajistili vhodný zimní posypový materiál. Sníh a náledí však řeší i soukromé firemní areály a domácnosti, pro které EKO BET Plaňany přináší ekonomické a ekologické řešení.

Posypová sůl? Volte ekologičtější řešení

Zasněžené či zledovatělé chodníky a silnice se často řeší posypovou solí (chlorid sodný) či chloridem vápenatým. Chlorid sodný je sice cenově výhodný, ale přibližně při teplotě pod -9 °C ztrácí svoji účinnost. Navíc negativně působí na okolní životní prostředí - má vliv na zdraví domácích i divokých zvířat, zasychání stromů v blízkosti komunikací a především průnik do podzemních vod. Chlorid vápenatý je pro přírodu i člověka šetrnější, ale jeho pořizovací cena je vyšší.

Pro ty, kteří cítí zodpovědnost za životní prostředí, nebo potřebují zajistit zimní posyp v místech, kde není dovoleno používat chemické posypy, je řešením Zimní posyp Liapor. Možná si říkáte, že v tom případě lze použít klasický hrubý štěrk - ten však způsobuje poškození ošetřovaných ploch.

Zimní posyp Liapor a jeho výhody

Po ošetření zasněžené či namrzlé plochy využívá Liapor své mechanické vlastnosti, proto se komunikace stávají bezpečnějšími a zároveň jeho použití nemá vedlejší negativní dopad. V případě, že náledí přes den roztaje, vzlíná Liaporový posyp na povrch a při opětovném mrazu zůstává zachován vysoký součinitel tření. Navíc není nutný další dosyp.

  • Je 3,5x vydatnější, než jiné interní posypy (10 l/200 m2)
  • Ekonomicky výhodné řešení
  • Má vysokou účinnost i při velmi nízkých teplotách
  • Snižuje náročnost jarního úklidu komunikací
  • Má pozitivní vliv na půdu
  • Je zdravotně nezávadný
  • Lze snadno recyklovat
  • Nenáročný na skladování

Snižte náklady na jarní odstranění zimního posypového materiálu

Na rozdíl od písku, drtí a štěrku lze s Liporem snížit náklady na čištění komunikací a ploch až o 60 %. Zimní posyp Liapor nezanáší a nevydírá kanalizační systémy a navíc lze zametený zbytkový materiál použít na prokypření půdy, což zlepšuje provzdušnění kořenových systémů rostlin. Liapor je porézní přírodní materiál, který se standardně využívá pro zlepšení kvality záhonů či trávníků.

Chci nezávazně poptat

Výhodná balení a dodávky zimního posypu Liapor

Zimní posyp Liapor je balený po 50  nebo 1 000 litrech a dále je k dostání také jako volně ložený materiál. Je důležité zdůraznit, že vzhledem k objemové hmotnosti 415 Kg/m3 lze zavážet 50 m3.
EKO BET Plaňany také snížíte náklady na dopravu a případné skladování, protože v rámci smluvního vztahu garantujeme možnost plynulého zásobování a vy se tak nemusíte starat o potřebné předzásobení před zimou. Vše pro vás zajistíme rychle a flexibilně podle potřeby.

Pro více informací či přípravu nezávislé cenové nabídky se obraťte na naše obchodní oddělní nebo nám pošlete poptávku přes kontaktní formulář.

4