Liapor - výhody lehkého keramického kameniva

Liapor - výhody lehkého keramického kameniva
10.9.2017

Liapor je lehké keramické kamenivo, které se vyrábí výpalem a současnou expandací přírodních granulovaných jílů. Výsledkem jsou slinuté keramické perly, které mají rovnoměrnou pórovitou strukturu, přírodní původ bez dalších přidaných látek a především velmi oceňované chemické, fyzikální a mechanické vlastnosti.

Lehké keramické kamenivo z Čech

Liapor vzniká v západních Čechách ve společnosti Lias Vintířov, která je největším výrobcem lehkého keramického kameniva v České republice. Díky dlouhodobé spolupráci EKO BET Plaňany využívá Liapor pro výrobu lehčených betonových směsí. V čem se skrývá výhoda tohoto čistě přírodního materiálu, z historie známého pod pojmem keramzit?

Liapor je lehký
Pórovitá keramická zrna mají nízkou objemovou hmotnost.

Liapor je pevný
Vysoká pevnost keramických perel Liaporu vzniká díky jeho kulovitému tvaru a slinutému povrchu.

Liapor je ekologický
Keramické kamenivo vzniká z přírodních a nezávadných surovin. Při výrobě se nepoužívají další příměsi či přísady. Díky tomu je Liapor recyklovatelný, neuvolňuje škodlivé emise a splňuje náročné požadavky ekologického bydlení.

Liapor je žáruvzdorný
Liapor vzniká ve vysokém žáru výpalem přírodních granulovaných jílů, proto bez problému odolá vysokým teplotám.

Liapor je chemicky stabilní
Chemická stabilita zajišťuje odolnost proti kyselinám, louhům i agresivním chemikáliím.

Liaopor je mrazuvzdorný
Pórovitost Liaporu zajišťuje odolnost proti mrazu, proto je vhodný i do náročných povětrnostních podmínek.

Liapor má všestranné použití
Lehké kamenivo lze využít jak ve volné sypané formě (zásypy zemních a mostních konstrukcí), tak i ve formě lehčeného betonu (lité lehčené betonové stropy, lehké tvárnice).

Liapor je tepelně izolační
Vzduchové póry uvnitř zrn vynikají schopností vysoké tepelné izolace.

Cena keramického kameniva vás mile překvapí

Mnoho stavebních firem i drobných soukromých stavebníků stále důvěřuje při realizaci stavby cihlovému střepu, který má v srdci Evropy mnohaletou tradici. Jedná se o léty ověřený materiál, ale v porovnání s Liaporbetonem či lehčenými betonovými tvárnicemi, které v sobě obsahují právě zmíněné lehčené kamenivo, nedosahují takových vlastností. Nespornou výhodou je také cena – betonový sortiment ze společnosti EKO BET má daleko nižší pořizovací náklady oproti cihlovému zdivu.

Chci nezávaznou kalkulaci

Zajímá vás více? Neváhejte nás kontaktovat.

4