Začněte rekonstrukci podkroví od podlahy

Začněte rekonstrukci podkroví od podlahy
18.5.2018

Denně našim zákazníkům radíme se stavebními postupy. Dnes bychom se s vámi chtěli podělit o jednu zkušenost, která třeba i vám pomůže při rekonstrukci podkroví. Navštívili nás Tomáš a Lucka, brzy budoucí novomanželé, kteří se na jaře pustili do rekonstrukce domu a rádi by se brzy přestěhovali. Při sepisování objednávky materiálu jsme postupně prošli i související stavební práce, kdy jsme hlavní pozornost věnovali nové podlaze v půdním prostoru.

Zvládněte opravu podkroví svépomocí

„Nyní je to klasická půda plná pavučin. Odkryli jsme dřevěnou podlahu, pod kterou je suť. Chtěli bychom tam vybudovat dva pokoje, šatnu a hlavně koupelnu“ říká Tomáš. Tímto způsobem je řešena převážná část starých domů. Při rekonstrukci je potřeba myslet na statiku domu a to, že několik metráků suti nahradí nová výplň, dále příčky, obložení a vybavení koupelny a nesmíme zapomenout také na vybavení interiéru. Aby nebyla konstrukce domu narušena, lze celkovou hmotnost zatížení snížit právě v podlahové vrstvě a dalších použitých materiálech.

Na podlahu se zpravidla používá litý beton, který však obsahuje mnoho vody, potřebuje čas na zrání a má vysokou objemovou hmotnost. Z toho důvodu jsme Tomášovi a Lucii doporučili použít při rekonstrukci podkroví keramické kamenivo Liapor. Proč právě Liapor?

  • Je lehký a nezatíží konstrukci domu
  • Jedná se o suchou a rychlou metodu
  • Skvěle izoluje hluk a teplo
  • Jedná se o přírodní ekologický materiál
  • Při realizaci nejsou potřeba technologické přestávky
  • Jednoduše vyrovnává nerovnosti

Návod na rekonstrukci podlahy

Tady se podívejte na video od společnosti Liapor, se kterou dlouhodobě spolupracujeme. Práce s Liaporem je opravdu snadná a rychlá.

 

Myslete při rekonstrukci půdy na statiku

Pokud plánujete větší zásahy, vždy doporučujeme konzultaci se statikem. Z našich zkušeností v EKO BET Plaňany doporučujeme při rekonstrukci půdy používat i další odlehčené materiály, které však svými vlastnosti mohou směle konkurovat tradičním produktům. To jsme doporučili i budoucím novomanželům, kteří si pro stavbu půdních příček zvolili lehčené příčkové tvárnice.

Další liaporové výrobky 

A co na to Tomáš s Lucií?

Po několika týdnech jsme se při dalším nákupu setkali s Tomášem znovu a zajímalo nás, jak práce na rekonstrukci podkroví probíhají. „Měl jsem možnost porovnat průběh stavebních prací. Před dvěma lety jsme u kamaráda lili podlahu klasickým betonem, což byla nejen fyzicky náročná práce, ale také časově. Navíc se do baráku natáhlo hodně vody, což pak dělalo dlouhou dobu neplechu s vlhkostí a plísní. S Liaporem jsme měli podlahu v podkroví hotovu za prodloužený víkend a v podstatě rovnou jsme navázali dalšími pracemi.“ A cena? „S tou jsme se dostali pod plánovaný rozpočet, takže i to nás potěšilo.“ 

Z pozitivního ohlasu máme velkou radost. Pokud i vy chcete při stavbě či rekonstrukci poradit, nebo připravit nezávislou cenovou nabídku, neváhejte nás kontaktovat.

4